Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Το πιο πορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού!

Υλικά:

  • 260 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 gr ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 150 ml νερό
  • 60 ml ελαιόλαδο

Ελάχιστο αλάτι (μια τσιμπιά…)Περίπου 2οο gr μαρμελάδα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα

  • 1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους ,
  • 100gr ζάχαρη
  • 60 ml νερό

Εναλλακτικά, 8-10 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε ένα πορτοκάλι για 3 φορές από 5 λεπτά κάθε φορά, αλλάζοντας το νερό και βάζοντάς το σε κρύο νερό κάθε φορά. Μόλις κρυώσει όσο για να μπορούμε να το πιάσουμε, το κόβουμε σε φέτες.Βάζουμε τις φέτες με τα 100 gr ζάχαρη και τα 60 ml νερό να βράσουν και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Απλώνουμε το γλυκό σε φόρμα με διάμετρο 20- 22 cm σε μικρή μακρόστενη φόρμα. Ανάλογα με το σχήμα της αφήνουμε ολόκληρες τις φέτες του πορτοκαλιού ή τις κόβουμε στα δύο.Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα χυλό εντελώς λείο.Περιχύνουμε με το χυλό το γλυκό στη φόρμα και τη βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το γλυκό για 45 ως 50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του.Το βγάζουμε, το αφήνουμε στη φόρμα 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε δίσκο ή σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το χωρίζουμε στα δύο.Αποσπούμε προσεκτικά το πάνω μέρος και απλώνουμε στο κάτω την μαρμελάδα. Σκεπάζουμε ξανά και σερβίρουμε.servingsΓια 12 μερίδεςcook

  • Mια μερίδα περιέχει:
  • Θερμίδεςkcal22512%
  • Λιπαρά5,3g7,2%
  • Κορεσμένα λιπαρά0,75g3,8%
  • Νάτριο0,65g27%
  • Φυτικές Ίνες1g2,5%της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal)
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Χωρίς κατηγορία

To Top