Connect with us

DIY

Κόψτε αυτές τις 10 σπατάλες του σπιτιού και εξοικονομήστε χρήματα

Υπάρχουν κάποια έξοδα που κάνουμε για το σπίτι που χωρίς να το καταλάβουμε καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας σε αυτά δίχως λόγο. Δείτε πώς κόβοντας μερικές σπατάλες θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Ψώνια με λίστα : Οι καιροί που πηγαίναμε στο super market και ψωνίζαμε ανεξέλεγκτα δίχως αύριο έχουν προ πολλού περάσει. Κρατήστε μια λίστα για τα ψώνια σας και τηρήστε την με σεβασμό και ευλάβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσέπη σας θα ξεκινήσει να χαίρεται μερικά χρήματα παραπάνω!

Online παραγγελίες: Τα pizzaboy θα συνεχίσουν να έρχονται ακόμη, για το προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Ο τρόπος παραγγελιών, όμως, έχει αλλάξει και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Ο παραδοσιακός τρόπος για την παραγγελία από το σπίτι περιελάμβανε τηλεφώνημα το οποίο και χρεωνόσασταν και η συνομιλία πολλές φορές ήταν και κουραστική, αμφότερα. Πραγματοποιείστε τις παραγγελίες σας για φαγητό ηλεκτρονικά και εκμεταλλευτείτε τις αμέτρητες προσφορές που παρέχουν όλα τα, μεγάλα τουλάχιστον, καταστήματα σίτισης, έξυπνα και οικονομικά μέσω μιας συσκευής που συνδέεται με το διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα:   25 τρόποι να φορέσετε ένα φουλάρι, πασμίνα ή κασκόλ

Αγοραπωλησίες ειδών second hand: Τα περισσότερα είδη που αγοράζουμε χάνουν την αξία τους από την ώρα που τα κατακτούμε. Αντίθετα, σε αγορές προϊόντων second hand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε βίντατζ κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους ακόμη κι αν η τιμή τους έχει πέσει στα τάρταρα. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και ανταλλακτικές υπηρεσίες σε καταστήματα ή ακόμη και μεταξύ ιδιωτών. Επίσης, πολλά από τα υπάρχοντά σας μπορείτε να τα πουλήσετε κιόλας!

Αγορές με το τεμάχιο: Στα μεγάλα υπερκαταστήματα μπορεί πολλές φορές να πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές στα προϊόντα ειδικά όταν πρόκειται για είδη μαναβικής, τα οποία όμως πωλούνται σε συσκευασίες. Η αγορά αυτή σε χαμηλές τιμές μπορεί να μας εξυπηρετεί αρχικά. Όταν, όμως, καταλήγουμε να πετάμε τις μεγαλύτερες ποσότητες γιατί δεν προλάβαμε να της καταναλώσουμε δεν μας αρέσει καθόλου. Αντ’ αυτού ξεκινήστε να αγοράζετε μόνο όσα χρειάζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες.

Κρατήστε πάνω σας όσα μετρητά χρειάζεστε: Οι πειρασμοί γύρω μας είναι πάντα μεγάλοι και πολλοί. Για το λόγο αυτό κρατήστε πάνω σας μόνο όσα μετρητά χρειάζεστε για την τρέχουσα μέρα και ίσως ένα επιπλέον μικροποσό. Η κάρτα αυτόματης ανάληψης έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα στο πορτοφόλι σας. Αυτό, όμως, θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας μπροστά σε μια αγορά καθώς θα σας καθυστερήσει μέχρι να γίνει η ανάληψη και τελικά η αγορά.

Διαβάστε ακόμα:   ΧΡΗΣΙΜΑ: 10 Απίθανοι Τρόποι Χρήσης της Coca-Cola που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν Γνωρίζατε. Ειδικά τον 3ο θα εύχεστε να τον ξέρατε Νωρίτερα!

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία : Η χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ρεύματος νέας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση και στην τσέπη σας αφού είναι σχεδιασμένοι για να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες ενέργειας απ’ ότι οι λάμπες πυρακτώσεως.

Κρατήστε λίστα μηνιαίων εξόδων: Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μήνας δεν έχει φτάσει καλά καλά στα μέσα του και ο λογαριασμός στην τράπεζα δείχνει να μειώνεται κατακόρυφα με το μηνιάτικο σχεδόν να εξανεμίζεται. Κρατήστε μια λίστα με τις οικονομικές υποχρεώσεις του μήνα και σβήνετε από αυτή το ποσό που της αντιστοιχεί έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των εξόδων σας.

Σταματήστε να αγοράζετε πράγματα που ήδη έχετε: Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που μπροστά στην ανασφάλειά μας μήπως μας λείπει κάτι από το σπίτι, το αγοράζουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι πως μας λείπει. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι αγορές στο super market που αναφέρθηκε παραπάνω. Για να σταματήσετε, όμως, να αγοράζετε εις διπλούν πράγματα ξεκινήστε με το να κάνετε μια απογραφή στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι η εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

Διαβάστε ακόμα:   Υπάλληλος Γραφείου Ενοικίασης Αυτοκινήτων Κρατάει ένα Μωρό στην Αγκαλιά του ενώ Εργάζεται. Ο Λόγος; Είναι πραγματικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ…

Κάντε έξυπνες αγορές: Δεν είναι ανάγκη να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου όταν γύρω μας συμβαίνουν πράγματα προσοδοφόρα για την τσέπη μας. Τουλάχιστον για τα αναλώσιμα και τα τρόφιμα μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές που βγαίνουν από τα μεγάλα καταστήματα και σύμφωνα με τις ανάγκες και τη λίστα που αναφέρθηκε πρώτη πρώτη να πραγματοποιείτε τις αγορές σας από το σωστό κατάστημα τη σωστή στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα είδη που θέλετε να αποκτήσετε.

strong>Πηγή: spirossoulis.com

More in DIY

To Top