Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έχετε Δίευρα ή Μονόλεπτα Σπίτι σας; Κοιτάξτε τα Καλά. Μπορεί να είστε Πλούσιοι και να Μην το Ξέρετε!

Πολλοί άνθρωποι έχουν ονειρευτεί πως πλουτίζουν και όπως έχει αποδειχθεί, μερικές φορές χρειάζεται μόνο να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην αποθήκη ή τη σοφίτα σας. Ανάμεσα σε όλα τα αντικείμενα, μπορεί να βρείτε ορισμένα παλιά ή σπάνια πράγματα που σήμερα έχουν μεγάλη αξία. Χάρη στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και των κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να τα πουλήσετε σε υψηλές τιμές. Παρακάτω, θα δείτε μερικά τέτοια παραδείγματα.

Παλιά τρόφιμα

Οι καλοφαγάδες και οι συλλέκτες, πληρώνουν αρκετά χρήματα για περιορισμένες σειρές προϊόντων ή απλώς αναμνηστικά αγαθά, όπως παλιά κουτιά δημητριακών ή σάλτσας. Το ενδιαφέρον αυτό έχει αναπτυχθεί μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ενεργειακά ποτά από την περιορισμένη συλλογή του Μάικλ Τζόρνταν, που η τιμή πώλησής τους εκτιμάται στα 16.999 δολάρια.

Πρώτες και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημοσιεύθηκε σε 500 αντίτυπα και με ένα τυπογραφικό λάθος στο όνομα της συγγραφέως. Σήμερα είναι μια σπάνια έκδοση: δημοπρατήθηκε για 43.500 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:   Αυτοί οι άγιοι προστατεύουν το γάμο και την οικογένεια

Μοναδικά κινητά τηλέφωνα

Αν κάποτε ήσασταν οπαδός των τεχνολογικών καινοτομιών, πιθανότατα έχετε μερικά περιττά κινητά τηλέφωνα. Για παράδειγμα, η πρώτη γενιά iPhone ή τα ογκώδη κινητά τηλέφωνα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, διατίθενται προς πώληση για αρκετές χιλιάδες δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάται η εμφάνιση και η αποδοτικότητα του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, 2 μη συσκευασμένα iPhone 2Gs πωλούνται για 12.999 δολάρια.

Παλιές παιχνιδομηχανές

Σήμερα, οι πρώτες ψυχαγωγικές συσκευές της ψηφιακής εποχής, μπορούν να πουληθούν για πολλά χρήματα. Φυσικά, πρέπει να λειτουργούν σωστά και είναι καλύτερα αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Τα πιο δημοφιλή είναι τα Tamagotchi (ως και 2.000 δολάρια), το φορητό Game boy (μέχρι 6.500 δολάρια) και το Nintendo NES με κασέτες. Σπάνια παιχνίδια

 

Είστε οπαδοί των Lego; Τότε αξίζει να ψάξετε για να δείτε αν έχετε κάτι μοναδικό. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε τα διαδραστικά παιχνίδια Furby (πωλούνται μέχρι 1.000 δολάρια) και τους μοναδικούς μαλακούς μπλε ελέφαντες. Όσον αφορά τα Lego, το πρωτότυπο του Νταρθ Βέιντερ πωλήθηκε για σχεδόν 9.999 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:   ΓΟΝΕΙΣ!«Καμπανάκι» από την ΠΟΕΔΗΝ για την ιλαρά!

Παραδοσιακά συλλεκτικά αντικείμενα

 

Η λέξη «συλλογή» συσχετίζεται συχνά με νομίσματα, σφραγίδες ή κάρτες. Στην περίπτωση αυτή, η αξία ενός συγκεκριμένου στοιχείου καθορίζεται από την εμφάνισή του και τον αριθμό των αντιγράφων που υπάρχουν. Για παράδειγμα, μία από τις πιο πολύτιμες κάρτες είναι η Pikachu Illustrator. Υπάρχουν μόνο 6 από αυτές στον κόσμο και η τιμή της φτάνει τα 150.000 δολάρια. Όσον αφορά τα κέρματα, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να βρείτε την αξία ενός συγκεκριμένου νομίσματος.

Σπάνιοι δίσκοι βινυλίου

Μερικές φορές το εξώφυλλο είναι πιο σημαντικό από το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ένα αντίγραφο του άλμπουμ «Yesterday and Today» των Beatles, θεωρείται σπάνιο. Οι μουσικοί απεικονίστηκαν με λευκή ποδιά κρεοπωλών, με ακέφαλες κούκλες και κομμάτια ωμού κρέατος, γι’ αυτό ονομάστηκε «Το εξώφυλλο του κρεοπώλη». Ο δίσκος βινυλίου με αυτό το εξώφυλλο, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 125.000 δολάρια.

Σπάνια νομίσματα

Το κέρμα των 2 ευρώ αφιερωμένο στην Γκρέις Κέλι, τέθηκε σε κυκλοφορία το 2007 και κοστίζει μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ. Δημιουργήθηκαν μόλις 20.000 από αυτά. 1 ιταλικό κέρμα κυκλοφόρησε στην Ιταλία πριν από 15 χρόνια και κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ. Γιατί; Τα κέρματα που εκδόθηκαν το 2002, έχουν το ίδιο σχέδιο με τα κέρματα των 2 λεπτών.

Διαβάστε ακόμα:   "Ζώα! Ε, ζωα! Δείξατε τι πάει να πει βλαχιά" - Aγριο κράξιμο από την... [photo]

Πηγή: Tilestwra

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top