Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θεσσαλονίκη: Στη φόρα τα sms του ντελιβερά και του ιδιοκτήτη που προκάλεσαν τον άγριο ξυλo δαρμό!

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 εκδικάστηκε η υπόθεση του διανομέα φαγητού κατά του ιδιοκτήτη πιτσαρίας με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής και την καταδίκη του δεύτερου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.Ταυτόχρονα ασκήθηκε μήνυση κατά του εργαζόμενου ως διανομέα στην πιτσαρία για απλή σωματική βλάβη (όπως χαρακτηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση) και εξύβριση, ενώ στο περιεχόμενο της μήνυσης περιλαμβάνονται και τα sms που αντάλλαξαν οι δυο άνδρες πριν φτάσουν στη χειροδικία.

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας μέσω της συνηγόρου του, Ανθούλας Ανάσογλου, ισχυρίζεται ότι και αυτός δέχτηκε χτυπήματα από τον υπάλληλο του, προσκομίζοντας στις δικαστικές Αρχές το αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό και την ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με την πλευρά του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας, οι δυο άνδρες χειροδίκησαν έπειτα από έντονο διάλογο που είχαν μεταξύ τους… ηλεκτρονικά μέσω sms που αντάλλαξαν.

«Πρόκειται περί ενός συμβάντος στο οποίο δόθηκε μονομερής δημοσιότητα και στην ουσία αποδόθηκε “κοινωνική δικαιοσύνη” ή δικαιοσύνη πλασματικά ταξική, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφορά μεταξύ εργαζομένων και μάλιστα για το μεροκάματο», λέει η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.Και προσθέτει: «Ίσως, όσο και να ταυτιζόμαστε κοινωνικά με την πιο ταλαιπωρημένη κοινωνική ομάδα, όπως σίγουρα είναι οι εργαζόμενοι ως delivery, πρέπει να θέτουμε όλα τα δεδομένα σε μια δικαστική αίθουσα και όχι να διασπάμε τις δικογραφίες αφήνοντας έξω αξιοποιήσιμο υλικό αφού τα υπόλοιπα έγγραφα θεωρούνται μη αναγνωστέα και συνεπώς μη αξιοποιήσιμα».

Διαβάστε ακόμα:   Ο Παπαστράτος αναζητά προσωπικό – Οι ειδικότητες και τα προσόντα

Στη μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, περιλαμβάνονται και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον υπάλληλό του πριν οι δυο τους πιαστούν στα χέρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Στην αρχή της επικοινωνίας τους, ο ντελιβεράς δηλώνει ικανοποιημένος απο το ωράριο εργασίας, λέγοντας στον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας ότι δεν είναι τεμπέλης και πως ψάχνει για δουλειά. Ο καταστηματάρχης του απαντά ότι τόσο οι εργασιακές συνθήκες όσο και η αμοιβή που προσφέρει είναι εξίσου ικανοποιητικές.

Διανομέας: Μην μασάς αν είναι να μην έρθω θα σε πω αλλά δεν είναι για να κάθομαι, εγώ ψάχνω δουλειά. Δεν είμαι κανένας τεμπέλης και το ωράριο είναι καλό.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Θέλω άτομα για καιρό. Σταθερά. 4,50 ευρώ την ώρα. Και δεν ξυπνάς πρωί πρωί, προλαβαίνεις να κάνεις ότι δουλειά έχεις το πρωί και το βράδυ και να βγεις προλαβαίνεις και τα πάντα. Θα παίξετε και τα ρεπό.

Παρακάτω, ο διανομέας φαγητού ζητά από τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας να τον προσλάβει χωρίς ένσημα για να πληρώνεται και από το ταμείο ανεργίας.

Διαβάστε ακόμα:   Την πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και της είπαν πως η κόρη της έδειρε ένα αγόρι – Η απάντησή της άφησε «άγαλμα» τη δασκάλα

Διανομέας: Φίλε εγώ θα κοιτάξω να με κάνει ένα φιλαράκι που έχει ξυλουργείο πρόσληψη- απόλυση για να πάρω και το ταμείο ανεργίας που μπορώ. Εσένα δεν σε πειράζει αν με έχεις χωρίς ένσημα ε; Αν σε βολεύει μπορώ λίγες ώρες την εβδομάδα. Αν μπορέσει και μου το κάνει αυτό πρόσληψη και απόλυση και πάρω ταμείο ανεργίας εγώ δεν θέλω ένσημα μετά.

Στα μηνύματα που ακολουθούν, ο ντελιβεράς ενημερώνει τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας ότι είναι άρρωστος και δεν θα μπορέσει να έρθει στη δουλειά, μια ώρα πριν ξεκινήσει η βάρδια του.

Διανομέας: Στελάρα ρε φίλε είμαι πολύ χάλια σήμερα…

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Γιατί δε μου το λες νωρίς ρε φίλε.

Διανομέας: Έιπα μπας και περάσει. Στις 5 θα πάει ο Θανασάκης. Στις 8 μπορεί να πάει ο Έλβις;

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Ο Έλβις δεν δουλεύει σε μας.

Διανομέας: Μου είπε ότι μιλήσατε.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Μην είστε ότι να ναι

Διανομέας: Και με λέει ότι σε πειράζει να έρθω 5 και του λέω όχι.

Διαβάστε ακόμα:   "Ψυχοπαθής δολοφονός κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα": Απίστευτος διασυρμός πολίτη στο Facebook! (photo)

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Δεν μπορεί ένα μαγαζί να μείνει χωρίς πακέτα.

Διανομέας: Ναι ρε φίλε δες αν δεν μπορεί να πάει ο Έλβις στις 8, θα πάω εγώ να μην μείνει το μαγαζί.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Να στα ξαναπώ; Ο Έλβις δεν δουλεύει σε μας. Βοήθησε για τρεις μέρες. Τέλος ο Έλβις είναι φίλος μου όχι πακετάς.

Διανομέας: Που να βρω τον Θανάση μια ώρα πριν και να του πω χέσε μπαμ μπαμ κ έλα δουλεύεις.

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας: Φίλε με καταλαβαίνεις; Μια ώρα πριν δουλέψεις δεν ακυρώνεις.

Μεσολαβούν κι άλλα μηνύματα, ωσότου ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας ζητήσει επίμονα από τον διανομέα να προσέλθει στο χώρο της εργασίας του, απειλώντας, με τον διανομέα να απαντά σε ανάλογο ύφος.


Πηγή: www.athensmagazine.gr

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top