Connect with us

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

7 λόγοι που οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Kingston που είχε ως στόχο να αναλύσει τις αρνητικές επιπτώσεις των τραυμάτων για τους άνδρες και τις , έφερε στο φως μερικά εκπληκτικά συμπεράσματα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ρώτησαν 10.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των 1 και 60 ετών. Στην έρευνα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ευτυχία τους πριν και μετά το διαζύγιό τους. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 χρόνων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ευτυχισμένες και πιο ικανοποιημένες με τη ζωή τους μετά το διαζύγιο.

«Στη μελέτη λήφθηκε υπόψιν το γεγονός ότι το διαζύγιο μπορεί μερικές φορές να έχει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στις γυναίκες, αλλά παρ ‘όλα αυτά εξακολουθεί να τις κάνει πολύ πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες,» λέει ο καθηγητής Yannis Georgellis, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας στην εργασία, τις δεξιότητες και την Κοινωνία (CRESS) στο Kingston Business School.

Τι είναι αυτό που βοηθά τις γυναίκες να προχωρήσουν σε μια πιο ολοκληρωμένη ζωή μετά το διαζύγιο; Γιατί οι γυναίκες χειρίζονται το διαζύγιο καλύτερα από τους άνδρες;

Διαβάστε ακόμα:   Οι φιλίες που χάνεις, πονάνε πιο πολύ από τους έpωτες

Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή  οι γυναίκες  παίρνουν αυτό που θέλουν.

Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί  αν ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες προχωρούν στο διαζύγιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλοί από αυτούς δεν  έχουν να κάνουν με το ότι δεν αγαπούν πια τον σύζυγο τους ή με το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ευτυχισμένες στο γάμο τους.

4 λόγοι που μια μπορεί να καταθέσει διαζυγίου:

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις,οι γυναίκες που κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.
 • Ο σύζυγός υποφέρει από κρίση της μέσης ηλικίας, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και συναισθηματική της ασφάλεια και συμπεριφέρεται με τρόπο που είναι καταστροφικός για αυτήν και την μελλοντική ευημερία της.
 • Ο σύζυγός της είναι καταχρηστικός και δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να προστατεύσει τον εαυτό της εκτός από το να καταθέσει αίτηση διαζυγίου και να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ της ιδίας και του θύτη.
 • Ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική , εγκατέλειψε την συζυγική εστία και ζει με την άλλη γυναίκα, αφήνοντας στην ίδια την ευθύνη για την οικονομική συντήρηση του σπιτιού και της οικογένειας.
Διαβάστε ακόμα:   "Η δεύτερη ζωή που δεν έζησα. Η αλάνθαστη ζωή": Το υπέροχο κείμενο που σου ανοίγει το μυαλό

 

7 λόγοι που οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο:

 • Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναζητήσουν βοήθεια για το συναισθηματικό τραύμα που προκλήθηκε από το διαζύγιο από ένα μέλος της οικογένειας,έναν θεραπευτή ή φίλο. Οι άνδρες δεν ασχολούνται με τη συναισθηματική υποστήριξη. Δεν ζητούν βοήθεια, κάτι που παρατείνει τα βάσανά τους και ο χρόνος που χρειάζεται για να επουλωθούν είναι μεγαλύτερος.
 • Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να βρεθούν σε ένα περιβάλλον με θετικό υποστήριξης, όπως τους φίλους και την οικογένεια.
 • Οι γυναίκες έχουν διαφορετικές στρατηγικές συναισθηματικής αντιμετώπισης. Ενώ οι άνδρες αντιμετωπίζουν επιφανειακά  τον συναισθηματικό πόνο, οι γυναίκες κοιτάζουν προς τα μέσα. Κάνουν μια εσωτερική απογραφή του ρόλου που έπαιξαν στη διάλυση του γάμου και εργάζονται για να βάλουν το παρελθόν σε μια σειρά, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο μέλλον.
 • Οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να στραφούν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, σε νέες σχέσεις και σε περιστασιακό σεξ για να  αποσπάσουν την προσοχή τους από το τραύμα του διαζυγίου.
 • Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν νέες εμπειρίες μετά το διαζύγιο, εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους και τις δίνουν μια αίσθηση ελπίδας για το μέλλον.
 • Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες τους. Θα κάνουν προσπάθεια να παραμείνουν σωματικά υγιείς κατά τη διάρκεια της τραυματικής διαδικασίας του διαζυγίου. Δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην σωστή και την άσκηση σε μια προσπάθεια να εξορκίσουν τις ασθένειες και την κατάθλιψη.
 • Οι γυναίκες δεν είναι ισχυρότερες συναισθηματικά από ό, τι οι άνδρες. Ωστόσο χρησιμοποιούν διαφορετικές δεξιότητες αντιμετώπισης από τους άνδρες όταν πρόκειται για το συναισθηματικό τραύμα και με βάση τη παραπάνω μελέτη, αυτές οι δεξιότητες τις καθιστούν δυνατές να προχωρήσουν και να είναι πιο ευτυχισμένες από τους μετά το διαζύγιο.
Διαβάστε ακόμα:   Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε θυμάται όποτε τον βολεύει

Πηγή: divorcesupport.about.com


Πηγή: www.tilestwra.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

To Top