Connect with us

Σκέψεις

Οι ερωτήσεις που θα σας πουν αν είστε έτοιμη για δεύτερο παιδί

Το να γίνεις για πρώτη φορά είναι απόφαση ζωής. Ενώ από τη μία, το λογικό είναι τη δεύτερη φορά να είναι όλα πιο , η πραγματικότητα είναι διαφορετική γιατί έχεις να συνυπολογίσεις πολλά πράγματα πριν χαρίσεις ένα αδερφάκι στο παιδί σου. Και πιστέψτε μας, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν είστε σε δίλημμα, κάντε το… τεστ με τον εαυτό σας και θα πάρετε την απάντηση που θέλετε.

Το πρώτο παιδί είναι έτοιμο να αποκτήσει αδερφάκι;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ένα μικρό παιδί, ποτέ δεν θα είναι 100% έτοιμο να γίνει ο μεγάλος αδερφός ή αδερφή. Όμως, αν έχει φτάσει σε μια που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσαρμογή στο νέο του ρόλο θα γίνει πιο εύκολη, όχι μόνο για εκείνο αλλά και για εσάς.

Έχετε (σχετική) οικονομική άνεση;

Όταν κάνεις το πρώτο παιδί, σχεδόν δεν μπορείς να πιστέψεις πόσα είναι τα έξοδα για τον τοκετό, τις , τον παιδίατρο, τα εμβόλια, τα καινούρια ρούχα, την κούνια και τα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου. Από τα 3 μπορείς να κάνεις οικονομία αν τα έχεις κρατήσει γιατί ήσουν προνοητικός, τα πρώτα όμως δεν μπορείς να τ’ αποφύγεις. Και δυστυχώς στις μέρες μας, τα οικονομικά βάρη είναι πολλά, όταν θες να μεγαλώσεις την οικογένειά σου.

Διαβάστε ακόμα:   Οι Γυναίκες Που Δεν Τους Ήρθαν Όλα Εύκολα!

Είστε έτοιμη να… ξανααλλάξουν τα πράγματα;

Ο δικός σας ρόλος, ο ρόλος του πρώτου σας παιδιού, η με τον σας και οι ισορροπίες που θα πρέπει να (ξανα) βρείτε μεταξύ σας, θα αλλάξουν για δεύτερη φορά- και όλοι όσοι έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία ξέρουμε ότι ναι μεν είναι εφικτό, αλλά δεν παύει να είναι δύσκολο.

Έχετε σκεφτεί τη δεύτερη γέννα;

Κάποιες δεν ταλαιπωρήθηκαν στην εγκυμοσύνη τους, κάποιες άλλες, όμως, μπορεί να τα βρήκαν πιο δύσκολα. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, μπορεί να σας προβληματίζει το γεγονός να τα περάσετε όλα από την αρχή. Βέβαια, αν μας ρωτάτε, αυτή η «ταλαιπωρία» αξίζει.

Έχετε τύψεις για το πρώτο σας παιδί;

Πολλές μαμάδες φοβούνται πως αν κάνουν δεύτερο παιδί, θα έχουν τύψεις γιατί πλέον ο χρόνος τους θα μοιράζεται. Από ‘κει, λοιπόν, που το πρωτότοκό σας είχε την αποκλειστικότητά σας, τώρα θα σας μοιράζεται με το αδερφάκι του. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείτε, όμως, σας εγγυόμαστε ότι αντί να έχετε τύψεις, θα πρέπει να νιώθετε ευτυχισμένη που κάνετε στο πρώτο σας παιδί το μεγαλύτερο που θα μπορούσατε να του κάνετε: έναν αδερφό και φίλο για όλη του τη ζωή.

Φοβάστε ότι η αγάπη σας θα χωριστεί στα δύο;

Διαβάστε ακόμα:   Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ

Η απάντησή μας είναι η εξής: η αγάπη μιας μαμάς όταν φέρνει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της δεν μοιράζεται- αντίθετα, πολλαπλασιάζεται. Κι αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει πριν γεννήσει. Η αγάπη που νιώθεις για τα παιδιά σου είναι ανεξάντλητη, αστείρευτη και δεν τελειώνει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο «μάθημα» που παίρνεις δίπλα τους.

Θέλετε να ξαναζήσετε εκείνες τις πρώτες κατακτήσεις;

Τα πρώτα του , τις πρώτες του λεξούλες, το πρώτο του χαμόγελο. Το δεύτερο παιδί θα σας δώσει τη δυνατότητα να τα ζήσετε όλα απ’ την αρχή και παράλληλα να βλέπετε το πρώτο σας παιδί να μεγαλώνει…

Θέλετε να μεγαλώσει κι άλλο η οικογένειά σας;

Αφήσαμε – την πιο σημαντική κατά τη γνώμη μας- ερώτηση για το τέλος: είστε έτοιμη να προσθέσετε στην οικογένειά σας ένα ακόμα μέλος; Θέλετε να έχετε δύο παιδιά μέσα στο σπίτι που θα παίζουν μαζί, θα ακούτε τις φωνούλες τους και θα τα βλέπετε τη μία στιγμή να μαλώνουν και την άλλη να παίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Σαν να ακούμε ένα «ναι» να βγαίνει από τα χείλη σας.

Διαβάστε ακόμα:   Παιδεία δεν είναι τα πτυχία. Είναι η αισθητική

Πηγη

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Σκέψεις

To Top