Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πορτοκαλόπιτα έχεις φτιάξει ποτέ; Με αυτή τη συνταγή την έχεις στο… τσεπάκι σου

Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του τέλειου χειμωνιάτικου -και όχι μόνο- γλυκίσματος που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, παρότι δεν έχει σοκολάτα!!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιούρτι 2%
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 4 κουταλάκια του τσαγιού baking powder
  • Ξύσμα από 1 ½ μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ½ μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε το φύλλο από την συσκευασία, το χωρίζουμε σε μονά ή διπλά φύλλα και το αφήνουμε να ξεραθεί τουλάχιστον για μισή ώρα.
  • Ακόμα καλύτερα να το αφήσετε από το προηγούμενο βράδυ.
  • Αφού έχει στεγνώσει το φύλλο το κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι.
  • Το μέγεθός τους πρέπει να είναι σε μέγεθος ευρώ ίσως και μικρότερα.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για την πίτα και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά το φύλο.
  • Ανακατεύουμε καλά για να μην μείνουν μάζες ζύμης.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
  • Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Είναι έτοιμη όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγεί στεγνό.
  • Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 20 λεπτά περίπου
  • Με καυτό το σιρόπι βρέχουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα.
  • Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να κρυώσει και να πιεί το σιρόπι.
Διαβάστε ακόμα:   Σπιτική πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα: Η πιο νόστιμη, εύκολη και υγιεινή που έχεις φάει ποτέ

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΣΥΝΤΑΓΕΣ

To Top