Connect with us

Μαγειρική

Τσουρεκοκέικ με ζάχαρη και κανέλα!

Σας φαίνεται περίεργη αυτή η συνταγή;; Και όμως θα τη λατρέψετε!

Για τη ζύμη….

  • 100 γρ ζάχαρη,
  • 125 γρ λιωμένο βούτυρο,
  • 2 μεγάλα αυγά,
  • 200ml χλιαρό γάλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα,
  • 2 βανίλιες,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι,
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Με τον γάτζο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά,το χλιαρό γάλα,τη μαγιά,την κανέλα και τις βανίλιες.

 
Ζωδιάκια
Private group · 2,132 members
Join Group
Ελάτε και εσείς στην μεγαλύτερη παρέα για τα Ζωδιάκια μας. Καθημερινά αρθράκια και προβλέψεις για όλα τα ζώδια.
 
  • Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και λίγο,λίγο το αλεύρι και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη την πατάμε να ξεφουσκώσει και φτιάχνουμε μπαλάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε μια φλυτζάνα ζάχαρη και αρκετή κανέλα.
  • Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε 100 γρ βούτυρο και βουτάμε τα μπαλάκια ένα,ένα μέσα στο βούτυρο και μετά μέσα στην κανελοζαχαρη.
  • Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε φόρμα για κεικ και αφήνουμε μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν!
    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου!
Διαβάστε ακόμα:   Τσουρεκάκια στον ατμό, χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής και γέμιση πραλίνας

athensmagazine.gr

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Μαγειρική

To Top