Connect with us

ΥΓΕΙΑ

14 πληροφορίες για τα χρήματα που αν τις εφαρμόσετε τώρα δε θα μετανιώσετε στο μέλλον

Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση μέχρι την ηλικία των 30. Άλλοι, στην ίδια ηλικία, προσπαθούν ακόμα να βρουν πώς να βγάλουν αξιοπρεπή χρήματα. Υπάρχουν ορισμένα προφανή γεγονότα που μπορούν να οδηγήσουν στην ευημερία, ενώ άλλα μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική καταστροφή.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για εσάς. Μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες όσο ακόμα είστε νέοι!

 Τα παιδιά είναι ακριβά.


Υπάρχει ένα στερεότυπο που λέει ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά μέχρι την ηλικία των 20, 25 ή 30 ετών. Αλλά μιλώντας σοβαρά, η ανατροφή των παιδιών είναι αρκετά δαπανηρή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ καλύτερα να τα αποκτήσετε όταν είστε πλήρως έτοιμοι, και αυτό περιλαμβάνει τα οικονομικά σας. Επομένως, μην βιαστείτε και μαζέψτε κάποια χρήματα στην άκρη με τον σύντροφό σας πριν μεγαλώσει η οικογένειά σας. Με αυτά τα μέσα, θα απολαμβάνετε υπέροχες στιγμές αντί να σκέφτεστε τα χρήματα κάθε λεπτό.

 Δεν είναι ντροπιαστικό να ζητήσετε προαγωγή.


Εάν έχετε εργαστεί στην ίδια θέση για περισσότερα από 3 χρόνια, έχει έρθει η ώρα να ανεβείτε θέση στην καριέρα σας. Ζητώντας μια προαγωγή είναι το σωστό βήμα για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ντρέπεστε να ζητήσετε προαγωγή και αύξηση μισθού. Ταυτόχρονα, μην φοβάστε να αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες και περισσότερο φόρτο εργασίας. Αν σας έχουν αρνηθεί την προαγωγή αρκετές φορές, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε να αλλάξετε δουλειά ή να βελτιώσετε τις επαγγελματικές δεξιότητές σας.

 Είναι πιο κερδοφόρο να νοικιάσετε ένα σπίτι από το να το αγοράσετε.


Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η επένδυση σε ακίνητα είναι μια μεγάλη απόφαση. Αλλά η ακίνητη περιουσία γίνεται φθηνότερη, ενώ πρέπει να πληρώσετε πολύ περισσότερο για μια υποθήκη. Άρα, είναι πραγματικά κερδοφόρο;

Διαβάστε ακόμα:   Καpκίνoς του μαστού: Τι είναι καλό να τρώει η γυναίκα από την εφηβεία

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα για εσάς. Ας υποθέσουμε ότι ένα σπίτι κοστίζει 100.000 ευρώ. Η ενοικίασή του είναι περίπου 550 ευρώ το μήνα, κάνοντας ετήσια πληρωμή 6.600 ευρώ.

Ας αφαιρέσουμε τα 6.600 ευρώ από το γενικό κόστος του σπιτιού, και ας καταθέσουμε το υπόλοιπο ποσό σε λογαριασμό ταμιευτηρίου με επιτόκιο 7%. Έτσι, το ετήσιο εισόδημά μας με αυτό θα είναι 6.752 ευρώ, το οποίο θα είναι περισσότερο από αρκετό για να πληρώσετε για ένα ακόμα έτος ενοικίασης.

Εάν επενδύσετε τα χρήματά σας με μεγαλύτερη σύνεση, με τη χρηματοδότηση, για παράδειγμα, θα σας φέρει 9.764 ευρώ στο τέλος του έτους. Έτσι θα έχετε πραγματικά ένα λογικό κέρδος.

Εκτός από αυτό, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για συντήρηση, φόρους και έπιπλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν αποφασίσετε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε, υπολογίστε όλα τα έξοδα και επιλέξτε μια πιο κερδοφόρα επιλογή.

Επενδύστε στην υγεία και την εκπαίδευσή σας.


Είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί επιτυχία όταν δεν είστε υγιείς. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας, να κάνετε διακοπές τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, να κοιμάστε καλά και να τρώτε υγιεινές τροφές. Μια καλή εκπαίδευση, με τη σειρά της, μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες και να σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες.

 Μην επενδύετε σε κάτι που δεν γνωρίζετε καλά.


Ακόμη και αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να έχετε ένα ψυχρό, νηφάλιο και ήρεμο μυαλό όταν πρόκειται για οικονομικά ζητήματα. Ακολουθώντας τα συναισθήματά σας και επενδύοντας σε αμφίβολα σχέδια, μπορείτε να χάσετε πολλά (αν όχι όλα) τα χρήματά σας. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε εμπειρογνώμονες εκ των προτέρων για να έχουν μια λογική αξιολόγηση του έργου και τις πιθανότητες που έχει για επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα:   Η Αγία Βαρβάρα θεραπεύει παράλυτο κορίτσι

 Μην δανείζεστε για να πληρώσετε παλαιά χρέη.


Υπάρχει μια πολύ δημοφιλής ιδέα που λέει να πάρετε ένα νέο δάνειο για να πληρώσετε το προηγούμενο ή να ξεπληρώσετε κάποιον, δανείζοντας λεφτά από κάποιον άλλο. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος. Είναι πολύ καλύτερο να μην υπάρχουν χρέη καθόλου. Αλλά εάν πήρατε ένα δάνειο, είναι καλύτερο να μειώσετε τα έξοδα σας και να εξοικονομήσετε χρήματα για να εξοφλήσετε το δάνειο χωρίς περαιτέρω δανεισμό.

Μείνετε σε επαφή με τους φίλους σας και γνωρίστε νέους ανθρώπους.


Μερικές φορές οι συνδέσεις και οι γνωριμίες είναι πολύ πιο σημαντικές από τα χρήματα. Ίσως έχετε αντιμετωπίσει καταστάσεις που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Είναι πιο αποτελεσματικό να αγοράζετε παπούτσια και ρούχα καλής ποιότητας.


Τα ρούχα καλής ποιότητας θα σας εξυπηρετήσουν για περισσότερα χρόνια από τα φθηνά ρούχα. Ως εκ τούτου, είναι πιο αποτελεσματικό να δαπανώνται χρήματα για διαρκή αγαθά. Και αν τα αγοράσετε κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικό. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα απαραίτητα πράγματα και να τα αγοράσετε κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Στη συνέχεια μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για επερχόμενες διακοπές.

Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές.


Οι παρορμητικές αγορές είναι κακές, αν και φέρνουν χαρά. Εάν έχετε ένα σφιχτό πορτοφόλι, θα του κάνουν μεγάλη ζημιά. Οι παρορμητικές αγορές δεν είναι παρά μια ανάγκη για ευτυχία και ευχαρίστηση. Βρείτε χαρά σε κάτι άλλο αντί να αγοράσετε άλλη μια μπλούζα για “μόλις 10 ευρώ”.

Αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα για τα γηρατειά σας από τώρα.


Σήμερα μπορεί να είστε 20 ετών και θα γίνεται 30 πριν καν το καταλάβετε. Ο χρόνος είναι γρήγορος και ανελέητος. Την μια στιγμή, είστε νέοι. Την επόμενη, θα πρέπει να πάτε να πάρετε τα εγγόνια σας από το νηπιαγωγείο. Με την εξοικονόμηση τουλάχιστον 20 – 50 ευρώ το μήνα, θα έχετε ένα αρκετά αξιοπρεπές ποσό στο λογαριασμό σας όταν θα είστε πλέον μεγάλοι, κάτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο σίγουροι.

Διαβάστε ακόμα:   Ποιοι είναι οι συχνότεροι κληρονομικοί καρκίνοι;

Φάτε και μαγειρέψτε στο σπίτι.


Πολλοί από εμάς προτιμούν να τρώνε σε καφετέριες και εστιατόρια. Ίσως είμαστε πολύ τεμπέληδες για να μαγειρεύουμε στο σπίτι, ή ίσως να σκεφτόμαστε εσφαλμένα ότι το φαγητό έξω δεν είναι τόσο ακριβό. Επισκεφθείτε τα σούπερ μάρκετ και μετρήστε πόσα λεφτά ξοδεύετε στο φαγητό σας. Θα δείτε ότι το μαγείρεμα στο σπίτι είναι πολύ φθηνότερο.

 Τοποθετήστε ένα συγκεκριμένο ποσό του μισθού σας σε λογαριασμό ταμιευτηρίου.


Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε που θα απαιτήσει πολλά χρήματα από εσάς. Αλλά από πού θα προέλθει; Εάν εξοικονομείτε χρήματα κάθε μήνα και τα βάζετε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, δεν θα πανικοβληθείτε σε μια ακραία κατάσταση επειδή έχετε αυτή την οικονομική υποστήριξη.

Όταν πρόκειται για οικονομικά έξοδα, έχετε παρόμοια νοοτροπία με τον σύντροφό σας.


Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ομόφωνα σε όλα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών ζητημάτων. Αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και ο σύντροφός σας συνεχίζει να τα κάνει αέρα, ποτέ δεν θα πλουτίσετε. Συζητήστε με τον σύντροφο σας και αναπτύξτε μια ομόφωνη στρατηγική για τις δαπάνες. Ορίστε κοινούς οικονομικούς στόχους και επιτύχετε τους. Για να έχετε το σωστό κίνητρο, δοκιμάστε να εξοικονομήσετε χρήματα για διακοπές, για παράδειγμα.

 Βρείτε μια παθητική πηγή εισοδήματος.


Είναι καλό αν έχετε μια δουλειά που σας φέρνει αρκετά χρήματα. Αλλά στον ασταθή κόσμο μας, είναι πάντα καλύτερο να έχουμε διαφορετικές πηγές εισοδήματος. Γι ‘αυτό αξίζει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις επενδύσεις.


Πηγή: www.tilestwra.com

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΥΓΕΙΑ

To Top