Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για την ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας

Έχετε ακούσει για τα οφέλη της γιόγκα; Μπορούν να συμβάλουν ώστε να έχετε καλύτερη ευελιξία και μυϊκή δύναμη, ως και αύξηση της εσωτερικής ισορροπίας και αρμονίας. Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη πτυχή της που είναι πραγματικά σημαντική για τις γυναίκες και ειδικά για όσες δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 8 εύκολες αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας.

Αυξάνουν τη ροή του αίματος σε ορισμένα όργανα και μπορούν να επηρεάσουν θετικά το ενδοκρινικό σύστημα που ρυθμίζει τις ορμόνες. Βοηθούν επίσης στο να ανακουφίσουν το σώμα από το στρες και το άγχος, αυξάνοντας τις πιθανότητες της σύλληψης.

#1 Υποστηριζόμενη γέφυρα

Αυτή η στάση αυξάνει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους. Βοηθά επίσης στο να απαλλαγείτε από συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και κόπωσης. Τρόπος εκτέλεσης: -Ξαπλώστε στην πλάτη σας. -Λυγίστε αργά τα γόνατά σας έτσι ώστε να δείχνουν προς την οροφή, με τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Ελέγξτε ότι τα γόνατά σας είναι στο πλάτος του ισχίου. -Κρατήστε τα χέρια στις πλευρές σας με τις παλάμες προς τα κάτω. -Καθώς εισπνέετε, σχηματίζετε ένα τόξο, ανυψώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη και τους γλουτούς από το πάτωμα. -Κρατήστε τη στάση για 1-2 λεπτά καθώς εισπνέετε και εκπνέετε. -Κάντε σταδιακά τη στάση σηκώνοντας τη σπονδυλική στήλη από το πάτωμα.

Διαβάστε ακόμα:   Σοκολατένιο αβγό: Φτιάξτε το μόνοι σας!

#2 Τα πόδια στον τοίχο

Αυτή η στάση βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης στο κάτω μέρος του σώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη ροή του αίματος προς την περιοχή της πυέλου. Επίσης, τεντώνει τους ιγνυακούς τένοντες και το κάτω μέρος της πλάτης και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης αν γίνει μετά την εpωτική πράξη. Τρόπος εκτέλεσης: -Ξαπλώστε στην πλάτη, τεντώστε τα πόδια πάνω στον τοίχο, πιέζοντας τον εαυτό σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο. -Κρατήστε τα χέρια, τους ώμους και το κ

εφάλι σας στο δάπεδο. -Αν δεν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να βάλετε κάτι κάτω από το κάτω μέρος της πλάτη σας, όπως μια πετσέτα ή ένα μαξιλάρι. -Χαλαρώστε, ενώ εισπνέετε και εκπνέετε.

#3 Κάμψη προς τα εμπρός

Αυτή η στάση σας βοηθά να καθαρίσετε το μυαλό, αυξάνοντας τη ροή του οξυγόνου στα κύτταρα. Βοηθά επίσης στη δημιουργία ορμονικής ισορροπίας στο ενδοκρινικό σύστημα. Επιπλέον, τεντώνει τους μυς στο κάτω μέρος της πλάτης. Τρόπος εκτέλεσης: -Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια μαζί και κάμψτε ελαφρώς τα γόνατά σας. -Λυγίστε το πάνω μέρος του σώματος πάνω από τα πόδια σας. -Τοποθετήστε τα χέρια στο πάτωμα ή στα πόδια σας. -Μείνετε όσο θέλετε σε αυτή τη στάση, ενώ εισπνέετε και εκπνέετε.

#4 Αναστροφή δεσμώμενης γωνίας

Διαβάστε ακόμα:   Πρέπει να κοιμάσαι στο αριστερό πλευρό κάθε βράδυ. Κι αυτοί είναι 4 λόγοι για να το κάνεις

Αυτή η άσκηση ανοίγει τους γοφούς, τεντώνει τους εσωτερικούς μηρούς και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Τρόπος εκτέλεσης: -Ξαπλώστε ευθεία στο πάτωμα και λυγίστε τα γόνατά σας. -Αφήστε τα γόνατά σας να πέσουν ανοικτά στις πλευρές και ενώστε τα πέλματα των ποδιών, με τα άκρα των ποδιών στο πάτωμα. -Καθώς εκπνέετε, βάλτε τα χέρια σας μαζί με το σώμα ή κάτω από το κεφάλι σας. -Συνεχίστε να εισπνέετε και να εκπνέετε, παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 1-5 λεπτά.

#5 Στάση του παιδιου

Αυτή είναι μια στάση ξεκούρασης, έτσι βοηθά αποτελεσματικά στην ανακούφιση από την πίεση και την κούραση. Βοηθά επίσης να τεντωθεί η σπονδυλική στήλη, οι γοφοί και οι ώμοι. Τρόπος εκτέλεσης: -Ακουμπήστε με τα πάνω μέρη των ποδιών και ξαπλώστε με τα γόνατα ενωμένα ή όχι. -Όπως εκπνέετε, αρχίστε να σκύβετε προς τα εμπρός, με το μέτωπό σας να φτάνει αργά προς το πάτωμα. -Απλώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. -Εισπνεύστε και εκπνεύστε, παραμείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου ένα λεπτό.

#6 Στάση της κόμπρας

Αυτή η στάση αυξάνει την παροχή αίματος στη περιοχή της πυέλου. Βοηθά επίσης στη δημιουργία ορμονικής ισορροπίας στο σώμα και τεντώνει αποτελεσματικά την πλάτη σας. Τρόπος εκτέλεσης: -Ξαπλώστε στο στομάχι με τα χέρια σας στο πάτωμα, ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. -Ανασηκώστε το άνω μέρος του σώματος καθώς εισπνέετε. -Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 30 δευτερόλεπτα καθώς εισπνέετε και εκπνέετε.

Διαβάστε ακόμα:   ΕΚΤΑΚΤΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2018 – Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

#7 Στάση της πεταλούδας

Αυτή η στάση συμβάλλει στη βελτίωση της ευελιξίας των γοφών και των εσωτερικών μηρών. Επίσης, απελευθερώνει την ένταση και τις τοξίνες που συχνά συγκεντρώνονται στην περιοχή του ισχίου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε έναν ομαλό τοκετό, αν ασκείστε τακτικά μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Τρόπος εκτέλεσης: -Καθίστε στο χαλί και λυγίστε τα γόνατά σας. -Φέρτε τα πέλματα των ποδιών μαζί και τραβήξτε τα πόδια πιο κοντά στη λεκάνη σας. -Καθώς εκπνέετε, πιέστε τα γόνατά σας προς το πάτωμα. -Κρατήστε αυτή τη στάση για 1-2 λεπτά καθώς εισπνέετε και εκπνέετε.

#8 Στάση του πτώματος

Εκτελέστε αυτή τη στάση μετά την ολοκλήρωση όλων των ασκήσεων γονιμότητας που μάθατε παραπάνω. Είναι μια απλά αλλά πολύ ισχυρή στάση που υποστηρίζει την ισορροπία του σώματος και του μυαλού σας. Τρόπος εκτέλεσης: -Ξαπλώστε στο χαλί σας. -Αφήστε τα χέρια δίπλα στο σώμα σας, με τις παλάμες στραμμένες προς τα επάνω. -Εκπνεύστε και φανταστείτε ότι αποβάλετε το άγχος και την αρνητικότητα. -Εισπνεύστε και φανταστείτε ότι αναπνέετε ειρήνη και χαλάρωση. -Μείνετε σε αυτή τη στάση για 10-15 λεπτά.


Πηγή: www.tilestwra.com

More in ΓΥΝΑΙΚΑ

To Top